Rantakylän koulu vietti 80 -vuotisjuhlaansa vuonna 2010. Vuosina 1930-1956 Rantakylän kansakoulu toimi Sokkalan kartanossa nykyisen Sokkalantien päässä olevan luistelukentän kohdalla.

   

   

   

   

 Nykyinen yläkoulun rakennus aloitti kunnallisena keskikouluna v.1969. Peruskouluopetus alkoi v.1973. Tilanahtautta väliaikaisesti helpottamaan valmistui syksyksi 1974 viipalerakennus. Tätä ”väliaikaisuutta” kesti lopulta aina vuoteen 2004 saakka.

   

2010 Juhlavuoden avasi ma 16.8 Savon Sotilassoittokunnan konsertti Rantakeitaassa. 

Rehtori Eija Tynkkynen avaa virallisesti juhlavuoden.

 Juhlavuoteen liittyen vietimme viikolla 37 kouluruokaviikkoa 1960-luvun hengessä: Viikon ruokalista perustui Rantakylän kansakoulun, vuoden 1965 listaan. Siinä oli kuitenkin huomioitu nykyiset ravintosuositukset.

MA 13.9 Makkarakastike, perunat, kaali-kurpitsasalaatti

TI  14.9 Riisivelli, ruisleipä, lauantaimakkara, omena

KE 15.9 Jauhelihakastike, perunat, suolakurkku tai punajuuret

TO 16.9. Ruishiutalepuuro, puolukkakeitto, juusto

PE 17.9 Lihakeitto, ruisleipä, omena

Perjantaina 24.9. koulussamme vietettiin juhlavuoden kunniaksi pukeutumispäivää. Teemana oli pukeutua 80-luvun tai sitä vanhempiin asusteisiin. Tässä päivän satoa…

   

   

     

       

20.10.2010 Avoimien ovien päivä sisälsi valokuvanäyttelyn ja oppilastöiden esittelyjen lisäksi upeita esityksiä omassa salissa. Paikalla vieraili vanhempien lisäksi veteraaniopettajia ja median edustajia.

   

   

   

   

     

8.11. vieraana Wilson Kirwa, moninkertainen juoksun Suomen mestari, Tanssii tähtien kanssa -kilpailija ja nykyinen satusetä. ”Ole aina iloinen ja positiivinen. Älä aina sano minä, sano ME!”

  

Ma 15.11 oppilaille esiintyi televisiostakin tuttu taikuri Keijo ”Keke” Pulliainen, jolle esiintymispaikkana toiminut koulun sali oli tuttu paikka. Keke nimittäin on koulumme entinen oppilas 80-luvulta. Hauskoja ja hämmästyttäviä temppuja riitti laidasta laitaan ja oppilaitakin pääsi välillä avustajiksi.

  

2.12.2010 PÄÄJUHLA RANTAKEITAASSA Klo 12 oppilaiden esityksiä seurasi salissa n. 800 henkeä (oppilaat ja henkilökunta) Juhlapuhujana oli näyttelijä ja taidepedagogi Tarja Pyhähuhta. Iltajuhlassa klo 18 samoista esityksistä saivat nauttia oppilaiden vanhemmat ja kutsuvieraat, joiden joukossa oli runsas joukko koulun henkilökuntaa aiemmilta vuosikymmeniltä. Juhlapuhujana oli maakuntaneuvos Juhani Alanen ja tervehdyksensä tilaisuuteen toi myös mm. perusopetusjohtaja Seija Manninen. Kiitokset kaikille vieraille, esiintyjille ja juhlan järjestäjille!

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  

Matka jatkuu…

Mainokset